dimecres, 28 de febrer del 2007

Salvem les adoberies

Els semblava que tenien el camí planer, es pensaven que ningú els tocaria el que no sona, anaven fent, sigil.losament i sense fer massa soroll. L'ajuntament inmobiliària ho tenia tot previst per a la construcció de la ciutat dormitori de 80.000 habitants, tot estava a punt per fer de Vic la capital del Vallès Nord. Volen ser capitals d'alguna cosa, tenen una espècie de complex d'inferioritat i volen creixer i creixer sense parar, els agrada el ciment i els cotxes i les autopistes i en comptes d'anar-se'n ens ho volen portar aquí.

Però als regidors inmobiliària els ha sortit un entrabanc, una gran nosa amb qui no comptaven. Aquesta gran nosa són els ciutadans que al final s'han mobilitzat i comencen a dir "ja n'hi ha prou". Com explica avui osona.com s'està començant a gestar la creació d'una plataforma ciutadana per salvar les adoberies.

Maulets Osona inicia la campanya "salvem les adoberies" per intentar frenar la urbanització d'un dels sectors amb més història de Vic. Ho podeu llegir en aquests dos articles:

"Salvem les adoberies!", campanya a Vic contra la urbanització de l'històric barri.

Maulets Osona vol aturar el projecte urbanístic del barri de les adoberies de Vic.


A la comarca d'Osona s'estan duent a terme més mobilitzacions:

Plataforma Salvem el Torrental (Calldetenes)
Plataforma Ara o mai (Centelles/Osona Sud)