dissabte, 19 de maig del 2007

Campanya electoral. Els salvadors de Vic.


Ja fa uns dies que ha començat la campanya electoral i l'espectacle està servit. No parem de sentir promeses i assistim a la transformació del discurs de totes les formacions. Sembla que tots els partits aquesta legislatura seran més ecologistes que ningú, més sostenibles que mai i sobretot, faran pisos socials fins i tot al seu jardí, alguns van més enllà i donen numeros exactes i d'altres simplement ens diuen allò de "farem". Això de ser d'esquerres s'ha posat de moda i la metamorfosi que han sofert tots els partits és, si més no, preocupant, tots adopten ara el discurs ecologista i d'esquerres encara que el seu partit sigui el culpable de l'actual destrossa de la ciutat de Vic a mans de constructors i especuladors. Tots estan d'acord ara en que s'han de fer molts i molts pisos per als joves, aquests grans damnificats i aquest nou grup a protegir que s'ha convertit en un més dels sectors dels quals queda molt i molt políticament correcte protegir i prometre que ajudaràs. Al discurs del bon polític actual sempre s'ha de prometre, sobretot, que s'ajudarà als joves, es tractarà el tema dels inmigrants, s'atendrà a les dones, es farà alguna cosa amb els pobres i es parlarà de la gent gran.

Posarem algun exemple d'algunes perles que ens han ofert els candidats:

Candidat de CIU: "els pagesos de Vic han de ser els jardiners de Vic ja que surt més a compte tenir pagesos que no pas jardiners per mantenir les zones verdes."
- La pagesia, ja gairebé inexistent a Vic ja que CIU (el partit de l'autor d'aquesta perla) ha requalificat la majoria de camps per fer-hi edificis, és un ofici i no els jardiners dels senyorets de ciutat com el candidat de CIU, un ofici que entre tots hem de protegir ja que ha estat un dels motors d'aquesta comarca, sense pagesia no existeix Osona.

Alguns dels candidats assistents al debat sobre les Adoberies que va organitzar la plataforma Salvem les Adoberies el dia 18 de maig: "seria molt car tornar a fer el projecte del barri de les adoberies i gairebé inviable".
- Suposem que els diners no han de ser cap problema per un ajuntament que ha projectat un auditòri tipus TNC (després de tenir-nos molts anys sense teatre) que valdrà més de 21 milions d'euros i encara no saben com ho pagarem.